Over mij

“Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg? In jouw teksten is elk woord raak!”

Juiste woorden

Wikken en wegen. Schrappen en schaven. De juiste woorden vinden, is vaak een hele klus. Daarvoor ontbreekt het jou aan tijd. En schrijven is bovendien niet echt jouw ‘ding’.

Heldere teksten

Jij wilt doen waar je echt goed in bent. Daarom neem ik jou het gehannes met teksten uit handen. Ik zorg ervoor dat je verhaal helder op papier komt. Je kiest zelf hoe ik jou help. Ik kan:
– jouw tekst helemaal schrijven
– jou begeleiden bij het schrijfproces
– jouw concept onder handen nemen.

Of het nu een blog is van 200 woorden. Of een vuistdik rapport. Ik lever een tekst in begrijpelijk en correct Nederlands.

Breed publiek

Ervaring deed ik op bij het Nibud in Utrecht. Dat is een onafhankelijke stichting met een maatschappelijk doel. Bij het Nibud maakte ik ingewikkelde kennis toegankelijk voor een breed publiek. Ik merkte dat auteurs vaak al blij zijn met een tekst die inhoudelijk klopt. En terecht. Zij zijn niet bezig met een heldere structuur of soepel geformuleerde zinnen. Als redacteur zorgde ik daarom voor de spreekwoordelijke puntjes op de i.

Kennis delen

Mijn motivatie voor dit werk? Ik leer veel over jouw vak. Het leuke is dat ik teksten onder ogen krijg over allerlei onderwerpen. De auteurs help ik graag om hun kennis te delen. Hoe? Door te kijken naar de opbouw van het verhaal. En uiteraard beoordeel ik teksten op stijl, en op spelling, grammatica en interpunctie.

Samenwerken

Sinds 2014 werk ik als zelfstandige en doe ik wat ik het liefste doe: teksten maken en bewerken. Bovendien werk ik samen met andere professionals, zodat de teksten terecht komen in mooie boeken, brochures en jaarverslagen, en op heldere en leerzame websites.

Wil je ook met mij samenwerken?