Hoe ik jou help

Mijn bijdrage aan jouw tekst

Jij weet wat je wilt vertellen. Ik zoek de juiste woorden.
Dat wordt een prima tekst!

Bijvoorbeeld voor een:
– blog
– website of nieuwsbrief
– artikel
– brochure, boek of rapport.

Ik help jou met tekstschrijven, schrijfadvies en eindredactie.

Tekstschrijven

Je hebt een tekst nodig. Eén die jouw verhaal vertelt en je lezer raakt. Voor een blog, nieuwsbrief, rapport of website.

Wil je je vakkennis delen met een specifieke lezer? Of juist een breed publiek aanspreken? Vertel mij wat je wensen zijn, dan maak ik een prima tekst. Ik schrijf heldere teksten die vertellen wat jij wilt overbrengen. Gericht op jouw doelgroep, met de juiste stijl, opbouw én prettig leesbaar. En in de toon die bij jou past.

Hoe pak ik het aan?
We bespreken vooraf:
– wat je met de tekst wilt bereiken
– voor wie de tekst bedoeld is
– hoe je de tekst wilt publiceren
– wat de lengte is van de tekst

Wat kost het?
Voor elke opdracht maak ik vrijblijvend een offerte. Een voorbeeld: een tekst schrijven van 1 pagina, kost mij minimaal 3 uur. Dat is inclusief 1 leesronde en eindredactie. Mijn uurtarief voor tekstschrijven is € 58 excl. btw.

Offerte aanvragen   

Schrijfadvies

Wordt het tijd om je vakkennis te delen? Of komt de deadline van je rapport of publicatie akelig dichtbij? Ik help je op weg met schrijven. Van het eerste idee tot aan de definitieve versie. Stap voor stap leid ik je door het schrijfproces.

Wil je je tekst ook publiceren? Ik begeleid uitgeefprojecten van concept tot eindproduct. Mijn netwerk bestaat uit ontwerpers, dtp’ers, fotografen, illustratoren, webbouwers en ict’ers.

Hoe pak ik het aan?
We bespreken vooraf hoe ik je ga helpen. Ik adviseer je bijvoorbeeld over:
– het vaststellen van de inhoud
– de hoofdstukindeling
– de opbouw van een hoofdstuk
– de stijl van je tekst
– etc.

Wat kost het?
Voor elke opdracht maak ik vrijblijvend een offerte. Mijn uurtarief voor schrijfadvies is € 58 excl. btw.

Offerte aanvragen   

Eindredactie

Ben je blij dat je tekst in concept af is? Zie je op tegen eindeloos schrappen en schaven? Mij maak je er juist heel blij mee!

Ik neem je tekst door, vraag aan je wat je werkelijk wilt zeggen. Ik adviseer je over de plaats van alinea’s en de formulering van zinnen. In overleg pas ik de tekst aan. Die enkele foutgeplaatste ‘d’ vervang ik door een ‘t’. En voeg hier en daar een komma toe. Het resultaat is een blog, flyer, website, jaarverslag of rapport waarmee je voor de dag kunt komen.

Hoe pak ik het aan?
Vooraf lees ik een aantal pagina’s van je tekst. Ik beoordeel hoe ik de tekst zou verbeteren. Daar maken we goede afspraken over. Je weet dan ook meteen wat de kosten zijn.

Wat kost het?
Voor elke opdracht maak ik vrijblijvend een offerte. Een voorbeeld: de spelling en grammatica van 15 tot 20 pagina’s corrigeren, kost mij minimaal een uur. Mijn uurtarief voor eindredactie is € 49 excl. btw.

Offerte aanvragen   

Marijke van Ewijk

Tekstschrijver, redacteur en fotograaf

Waarmee kan ik jou helpen? Bel of mail mij, dan bespreken we bij een kop koffie wat ik voor je kan doen.

Ik maakte teksten voor: